Selecteer een pagina

Flecotec Containment Technologie: Flexibiliteit en Veiligheid in Één Systeem

Flecotec biedt een geavanceerde containment technologie die zich onderscheidt door zijn modulaire ontwerp en flexibiliteit. Dit systeem maakt het mogelijk om bemonsterings-, weeg-, transfer- en afvulprocessen op een veilige en efficiënte manier uit te voeren. Hieronder vindt u de belangrijkste kenmerken en voordelen van Flecotec’s containment technologie.

Belangrijkste Kenmerken van Flecotec

 • Modulaire Flexibiliteit: Het Flecotec systeem is modulair opgebouwd, wat een hoge mate van flexibiliteit mogelijk maakt in diverse processen zoals bemonstering, wegen, transfer en afvullen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat het systeem eenvoudig kan worden aangepast aan specifieke behoeften en processen.
 • Product- en Operatorveiligheid: Net als bij elke containment technologie staat de veiligheid van het product en de operator centraal. Flecotec systemen zijn ontworpen om zowel product als personeel te beschermen tegen contaminatie en blootstelling.
 • Eliminatie van Reinigingsprocessen: Door gebruik te maken van Flecotec’s wegwerpartikelen wordt de noodzaak voor reinigingsprocessen geëlimineerd. Dit vermindert de downtime en verhoogt de efficiëntie van uw processen.
 • Ziplock Verbindingen: Alle Flecotec elementen kunnen eenvoudig met elkaar worden verbonden via een ziplock systeem. Dit zorgt voor een veilige en contaminatievrije koppeling van verschillende componenten van het systeem.
 • Transparante Folie: De transparante folie van Flecotec garandeert een volledige lozing van de inhoud en stelt operators in staat om het proces visueel te volgen, wat de veiligheid en efficiëntie verder verbetert.
 • Recyclingopties: Flecotec biedt ook recyclingmogelijkheden voor de wegwerpartikelen, wat bijdraagt aan een duurzamer bedrijfsproces. Wij zorgen voor de volledige supply chain en het milieu.

Voordelen van Flecotec Containment Technologie

**1. Verbeterde Veiligheid

 • Voor Product en Operator: De primaire focus ligt op het waarborgen van de veiligheid van zowel het product als de operator, door gebruik te maken van een gesloten systeem dat contaminatie voorkomt.

**2. Efficiëntie en Kostenbesparing

 • Geen Reinigingsbehoefte: Door de eliminatie van reinigingsprocessen worden kosten en tijd bespaard, terwijl de efficiëntie van uw productieprocessen toeneemt.

**3. Flexibiliteit en Aanpassingsvermogen

 • Modulair Ontwerp: De modulaire opbouw maakt het systeem uiterst flexibel en aanpasbaar aan verschillende procesvereisten.

**4. Duurzaamheid

 • Recycling van Folies: Het systeem biedt recyclingopties voor de gebruikte wegwerpartikelen, wat bijdraagt aan een vermindering van de ecologische voetafdruk.

**5. Visualisatie en Controle

 • Transparantie: De transparante folie maakt een volledige lozing mogelijk en biedt een visuele controle over het proces, wat bijdraagt aan een hogere procesbetrouwbaarheid.

Toepassingen van Flecotec

Flecotec technologie is ideaal voor diverse industrieën en toepassingen, zoals:

 • Farmaceutische Industrie: Voor veilige en efficiënte handling van actieve ingrediënten en gevoelige producten.
 • Chemische Sector: Voor het verwerken van gevaarlijke stoffen met een hoge mate van veiligheid en controle.
 • Voedingsmiddelen- en Cosmetica-industrie: Voor het hanteren van ingrediënten in een contaminatievrije omgeving.

Conclusie

De Flecotec containment technologie biedt een innovatieve en flexibele oplossing voor een breed scala aan processen, met een sterke focus op veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid. Door de eliminatie van reinigingsprocessen en het gebruik van een modulair systeem met transparante folie, stelt Flecotec u in staat om uw processen te optimaliseren en tegelijkertijd een veilige werkomgeving te behouden.

Voor meer informatie over Flecotec technologie of om een demonstratie aan te vragen, bezoek onze website of neem contact met ons op via .

Informatie

Wilt u meer weten over; containment, bulk handling, procesapparatuur, single use technologie, sampling. Ook leveren wij diverse andere componenten. Onderdeel van onze service is u vrijblijvend adviseren.

Voor meer informatie of een demonstratie stuur een e-mail naar 

Bezoek onze website https://plantpartner.nl/ voor meer informatie. Hier staat informatie over de verschillende industrieën https://www.plantpartner.nl/industrie/ en onze expertise https://www.plantpartner.nl/over-ons/

Voor direct antwoord op uw vragen bel ons op nummer 085-0600 670.

 

#packaging #safety #health #environment  #pharmaceutical #chemical

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp
Optimized with PageSpeed Ninja