Selecteer een pagina

Farmaceutische industrie

Binnen de farmaceutische industrie worden we ongetwijfeld geconfronteerd met de meest uitdagende eisen aan de procesapparatuur. Enerzijds kunnen de toegepaste stoffen in hun hoge concentratie zeer waardevol zijn, anderzijds kunnen zij de gezondheid van de operator in gevaar brengen. Veel van deze stoffen moeten voldoen aan de containment drempelwaarden van OEB 5 om de operator effectief te beschermen tegen gevolgschade.

Een andere vereiste in deze branche is de volledige FDA-conformiteit en de kwalificatie van apparatuur, evenals de validatie van reinigingsprocedures volgens gedefinieerde methoden. Deze eisen komen terug in alle toegepaste materialen en oppervlakken.

We staan al vele jaren in contact met onze klanten en zijn constant bezig met het definiëren van gepersonaliseerde oplossingen om hun productieprocessen te optimaliseren.

https://www.youtube.com/watch?v=90hIf_IwVE4

CLASSIFICATIE VAN CONTAINMENT SYSTEMEN

Niet alle stortgoederen zijn op dezelfde manier gevaarlijk of gevoelig, daarom zijn containment systemen onderverdeeld in verschillende “categorieën” afhankelijk van hun toepassing en toepassingsgebied. Met het oog daarop bepalen klant en/of wetgever product specifieke grenswaarden. Het doel van deze classificatie is om de geschikte productiefaciliteit respectievelijk het “juiste” werkproces voor het gebruikte product te selecteren. In de praktijk wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende indelingen of grenswaarden:

 

OEL

OEL (Occupational Exposure Limit) is de gemiddelde concentratiebelasting van een stof in de lucht op de werkplek, gemeten over een bepaalde tijdsperiode, zodat er geen acute of chronische schade aan de gezondheid van de werknemer wordt verwacht. Het wordt berekend op basis van de ADE (Acceptable Daily Exposure) en enkele andere waarden. Zodra niet alle waarden bekend voor de berekening zijn, gebruik je normaal gesproken een classificatie.

 

OEB

OEB (Occupational Exposure Band) kijkt alleen naar de toxicologie van de zuivere stof. Hoe giftiger het product, hoe hoger de OEB.

Als uw competente partner staat Plant Partner klaar voor al uw vragen over “Containment”.

DRUM LOSSYSTEEM CFE-K

DRUM LOSSYSTEEM CFE-K

De HECHT Containment Vatenlosser CFE-K met kiepinrichting wordt gebruikt voor het verontreinigingsarm lossen van vaten met een binnenvoering tot OEB5. Door middel van de kipper kan de trommel eenvoudig op het station worden gemonteerd. De producten die in vaten worden aangeleverd, zijn veelal verpakt in folies, ook wel liners genoemd, om de operator- en productbescherming te garanderen. Het product moet verpakt zijn in minimaal één liner unit.
DRUM LOSSYSTEEM CFE-L<br />

DRUM LOSSYSTEEM CFE-L

De HECHT Containment Vatenlosser CFE-L met kiepinrichting wordt gebruikt voor het verontreinigingsarm lossen van vaten met een binnenvoering tot OEB5. Het lossen van vaten door middel van een zuiglans is vooral geschikt in het geval van beperkte ruimte of het gecontroleerd lossen van het product op basis van gewicht. De ergonomische bediening van onze trommellosser won in 2016 de POWTECH Technology Award.
VERBINDINGSSYSTEMEN<br />

VERBINDINGSSYSTEEM

Verbindingssystemen zijn de kerncomponent voor een veilig FIBC-discharge proces. Afhankelijk van het product, de bedrijfslocatie en de insluitingsbehoefte zijn er verschillende systemen ontwikkeld.
VACUUM TRANSPORTSYSTEEM<br />

VACUUM TRANSPORTSYSTEEM

De ProClean Conveyor (PCC) is een uiterst flexibel en betrouwbaar transportsysteem. Het pneumatische systeem is de ideale verbinding van verschillende machines zoals granulators, drogers, blenders, maalmachines en centrifuges. Het is met name geschikt voor het lossen van stortgoederen in verschillende containers. De PCC garandeerd een veilig transport van explosieve of giftige stoffen voor een hoge capaciteit en lange transportafstanden. Een stof- en contaminatievrije omgeving wordt gegarandeerd. Het speciale ontwerp met zijn innovatieve filterkop biedt tal van andere voordelen.
LOSSTATION<br />

LOSSTATION

Net als het vulproces is het lossen van FIBC’s, containers of bakken typische en veelvoorkomende taken binnen alle industrieën. Bij het plannen van een lossysteem zijn er verschillende aspecten waar u op moet letten.
VACUÜM SAMPLER<br />

VACUÜM SAMPLER

De HECHT Vacuüm Sampler is bij uitstek geschikt voor gesloten en geautomatiseerde inline-sampling van poeders en granulaten uit een productkolom. Het speciale flush-wall ontwerp is onlangs gepatenteerd: vanwege zijn dode-ruimtevrije structuur bevat de vacuümsampler geen mechanische onderdelen die in de productiestroom uitsteken, noch verborgen hoeken, die een grondige reiniging zouden kunnen bemoeilijken.
VULKOPPEN

VULKOPPEN

Vulkoppen zijn kerncomponenten van vulstations. Of het nu gaat om het vullen van vaten of zakken met FIBC of kleine bakken, Plant Partner biedt verschillende vulkoppen voor verschillende insluitingsvereisten. Ons productassortiment bevat tal van opties en kenmerken en we stemmen het ontwerp af op uw individuele taak.
DUBBELE CONUS VERBINDINGSSYSTEEM<br />

VERBINDINGSSYSTEEM

Het Split-Cone-systeem van HECHT maakt een volautomatische, verontreinigingsarme en ingeperkte afvoer en dosering mogelijk van licht gevaarlijke producten uit speciale FIBC’s met conische sluiting. In tegenstelling tot elke andere oplossing voor poederverwerking op de markt, is technologie veelzijdig, betrouwbaar en garandeert uitstekende resultaten op het gebied van insluiting (OEB5) en doseernauwkeurigheid (+/-1g).
DOSEER AFSLUITER<br />

DOSEER AFSLUITER

Trillende doseerventielen zijn een eenvoudige en efficiënte oplossing voor een vlotte afvoer van stortgoederen zoals poeders of granulaten. Door de trilling wordt een gelijkmatig debiet gegenereerd en kan het stortgoed vrij doorstromen. Productbruggen en kristallijne verbindingen kunnen worden losgemaakt en een juiste dosering wordt gegarandeerd.
ENDLESS-LINER VULKOP<br />

ENDLESS-LINER VULKOP

Vulkoppen met doorlopende voeringen worden meestal gebruikt voor het vullen van small bins. Door de gevouwen doorlopende voering is een frequente container- of bakwissel niet nodig. Het vullen van doorlopende of eindloze liners en het wisselen van de folieverpakkingen is een volledig gesloten proces. Dat betekent dat er geen gevaar is voor milieuverontreiniging tijdens het wisselen van bakken. Operator- en productbescherming zijn gegarandeerd.
SINGLE-USE ISOLATOR (EWI)<br />

SINGLE-USE ISOLATOR (EWI)

Bin vulstations bestaan normaal gesproken uit Veilig en contaminatievrij doseren, bemonsteren, (bij)vullen en wegen van kleine hoeveelheden zeer actieve of gevaarlijke stoffen zijn slechts enkele voorbeelden van klant specifieke handelingen die met de Single-Use Isolator (EWI) van HECHT kunnen worden uitgevoerd. Het garandeert operator- en productbescherming door het gebruik van een flexibele folie en verschillende aangepaste verbindingsadapters.
SCREW SAMPLER

PHARMALITE

De pharmalite is een excentrische vlinderklep voor de farmaceutische, chemische en voedingsindustrie. De opblaasbare pakking (op aanvraag verkrijgbaar) voorkomt dat het product in de afdichting terecht komt. Deze klep wordt veelal toegepast onder silo’s voor het opvangen van stortgoederen (poeders en granulaten), bodemklep voor mengers (verticale kegelmenger).
FLEXIVALVE

FLEXIVALVE

FlexiValve is een klep met een siliconen gecoate vlinder voor de farmaceutische, chemische en voedingsindustrie. Deze klep is ontworpen om de stroom van kwetsbare producten zoals capsules, tabletten en alle elementen te onderbreken die gemakkelijk beschadigen door de beweging van een stalen vlinder.
MONOFLEXY

MONOFLEXY

De monoflexy is een klep ontworpen om de stroom van kwetsbare producten zoals capsules, tabletten en alle producten die gemakkelijk beschadigen door de beweging van een roestvrijstalen vlinder, te onderbreken. In tegenstelling tot de Flexivalve bestaat deze klep uit een monobloklichaam en een vlinder met slechts één steunas. Deze uitvoering vergemakkelijkt verder de demontage- en reinigingswerkzaamheden.
STERIVALVE

STERIVALVE

De sterivalve is een vlinderklep voor de farmaceutische, chemische en voedingsindustrie. Deze klep is ontworpen om de stroom van stortgoedproducten (poeders, korrels, enz.) te onderbreken. Wordt veelal toegepast voor het onderbreken van de productstroom op containers, hoppers en leidingen.
CONTAINMENT-VLINDERKLEP

CONTAINMENT VLINDERKLEP

De containment vlinderklep is ontworpen om poeders veilig over te brengen naar steriele of potentieel giftige producten. Het bestaat uit twee delen, actief en passief, beide voorzien van semi-vlinder en seal, die perfect aan elkaar gekoppeld zijn tijdens de productoverdracht. Deze klep wordt veelal toegepast om de veiligheid van de operator en de kwaliteit van het product te waarborgen: werkzame stoffen, hormonen, antibiotica, injectables, giftige producten.
SANITAIRE-VLINDERKLEP

SANITAIRE VLINDERKLEP

Sanitaire vlinderkleppen kunnen worden gebruikt met vaste, vloeibare of gecomprimeerde gasproducten en zorgen voor een gemiddelde afdichting in elke toepassing (tot 10 bar). Ze kunnen uitgevoerd worden met verschillende koppelingen in overeenstemming met de DIN- en BS-normen. Naast de standaard met schroef kunnen wij ook een klem leveren voor snelle inspecties.
ROTODOSER

ROTODOSER

Rotodoser is een oplossing die is ontworpen voor nauwkeurige dosering en bestaat uit twee concentrische rotoren van verschillend volume die afzonderlijk worden bediend, die de productstroom en dosering bepalen.

De hoofdrotor zorgt voor een continue productstroom terwijl de secundaire rotor zorgt voor een nauwkeurige dosering. (Rotoren kunnen worden aangepast)

FLEXIBELE-FEED-KLEP

FLEXIBELE FEED KLEP

Is een roterende klep met siliconen gecoate bladen voor de farmaceutische, chemische en voedingsindustrie. Deze klep is ontworpen om kwetsbare producten zoals capsules, tabletten andere producten die gemakkelijk kunnen worden beschadigd door de beweging van een roestvrijstalen rotor. In tegenstelling tot traditionele systemen is deze klep gemakkelijk schoon te maken en heeft het zeer eenvoudig en goedkoop onderhoud.
VIBRERENDE-VLINDERKLEP

VIBRERENDE VLINDERKLEP

De vibrerende vlinderklep is ontworpen voor het onderscheppen en doseren van stortgoederen (poeders, korrels, etc..). De klep maakt onderscheppen en doseren in één enkele oplossing mogelijk. De geïntegreerde vibrator maakt het mogelijk om zelfs niet vrij stromende producten te doseren, de klepstandsteller verwerkt verschillende stroomsnelheden.
ROTOMETERING-KLEP

ROTOMETERING KLEP

De Rotometering klep is een fijndoseerventiel. Het bestaat uit twee coaxiale doseerdelen (onafhankelijk bediend), die de stroom van het product en de dosering bepalen. De rotometering-klep is met name geschikt voor processen waarbij het product niet gemakkelijk stroomt.  Door de beweging van de vijzelschroef kan het product fysiek worden overgebracht, wat de dosering bevordert.
ROTOVALVE-PLUS

ROTOVALVE PLUS

De Rotovalve Plus is ontworpen om te helpen bij het toevoeren en volumetrisch doseren van stortgoederen. De klep is speciaal ontworpen om gemakkelijk schoon te maken (CIP en SIP) en wordt veelal toegepast voor het doseren en voeden van poeders en granulaten.
FLEXIBELE VERBINDING

FLEXIBELE VERBINDING

Flexibele verbinding, ideaal voor het absorberen van trillingen en het compenseren van off-axes. Gerealiseerd door vulkanisatie met TC-verbindingen (Britse norm 4825). Ook verkrijgbaar in andere normen (ISI, DIN, etc.) Kan een lichte druk en depressie verdragen. Versterkt door TC-profielklemmen die het centreren vergemakkelijken en zorgen voor een goede verbinding.
FLEXIBELE-HOSE

FLEXIBELE HOSE

Een flexibele slang die twee delen van machines met elkaar verbindt wanneer starre verbindingen niet kunnen worden gebruikt vanwege trillingen en off-axis. Het kan ook worden gebruikt bij lichte overdruk/depressie. Silhose is verbonden via een klemband die gemakkelijk kan worden geopend wanneer u de slang moet steriliseren. Ook verkrijgbaar met koperdraad om de elektrische geleidbaarheid te garanderen.
DIVERTER

DIVERTER

Onze diverter is de oplossing om de stroomrichting te sturen tijdens de afvoer van poeders, korrels, pellets, ect. Dit apparaat leidt de stroming op twee afwisselende leidingen en wordt veelal toegepast wanneer het nodig is om de stroom om te leiden en twee systemen te voeden.

Heeft u een vraag of vraag en wilt u meer weten over onze producten of diensten, neem dan contact met ons op via 085 – 06 00 670 &

.
logo
CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp
Optimized with PageSpeed Ninja