Knijpventielen elimineren kans op verstoppingen en scaling

Knijpventielen zijn de ideale afsluiters voor open-dicht- en regeltoepassingen voor alle vloeibare goederen, in het bijzonder alle hoog viskeuze, vaste stof bevattende, poedervormige, sterk verontreinigde en schurende of agressieve materialen. In vergelijking met andere open-dicht- of regel afsluiters zorgen de karakteristieke eigenschappen van de rubber sleeve ervoor dat eventueel opgehoopt materiaal na het openen van de afsluiter weer doorstroomt, waarbij zo min mogelijk onderdelen in contact komen met het medium. De rubberen huls absorbeert de schokken van schurende materialen waar andere afsluiter types vaak beschadigen of vastlopen. De slangafsluiter is verbazingwekkend eenvoudig, veilig en duurzaam. Ze sluiten volledig vloeistof- en gasdicht en in de open stand wordt een volledig ronde, rechte stroming bereikt.

Pinch Valves eliminate clogging and scaling

Hoe werken knijpventielen?

Knijpkleppen gebruiken perslucht of vloeistof om de klep te openen of te sluiten. In de open positie heeft de klep geen beperkingen en kan een breed scala aan media door de boring gaan. De flexibele interne rubberen huls in de klep houdt de media geïsoleerd en voorkomt het risico op besmetting.

Knijpventielen zijn kosteneffectief, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, waardoor ze wenselijk zijn in een zeer breed scala aan industriële toepassingen. Veel toepassingen binnen de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, bulkgoederen en pneumatisch transport, zowel nat als droog.

Knijpventielen bieden de volgende voordelen:

 • Makkelijk te onderhouden
 • Zelfreinigend
 • Geen dood volume
 • Ronde rechte stroom in open positie
 • Elimineer ophopingen en verstoppingen
 • Minimale turbulentie en wrijving
 • Lage onderhoudskosten

Hygiënische & ATEX-oplossingen

Hygiënische oplossingen zijn vooral belangrijk in de voedings- en farmaceutische sector. Om deze reden worden slangafsluiters vervaardigd met een bedieningskop waar alle pneumatische en elektrische componenten zijn geïntegreerd in één behuizing van roestvrij staal die spatwaterdicht en eenvoudig te reinigen is. De ingebouwde manometer zorgt voor extra controle en laat zien wat er aan de binnenkant van de klep gebeurt. Het deel van de sleeve dat in contact komt met het medium kan geleverd worden conform de FDA positive list. Knijpventielen zijn ook geschikt als fitting voor ATEX-ruimten omdat rubberen hulzen met een geleidend binnen oppervlak kunnen worden toegepast (R < 1.000.000 Ohm).

Wat zijn de mogelijkheden?

Typische toepassingen zijn te vinden in de gehele voedingsindustrie, van wijnbouw tot bakkerijen, in de diervoederproductie, in de chemische en farmaceutische industrie, in cementfabrieken, drinkwater-, afvalwater- en proceswatergebieden, wasinstallaties, reinigingssystemen, filtersystemen.

Er zijn meer dan 5000 slangafsluiter variaties met betrekking tot:

 • Nominale maat (DN 6 – DN 800)
 • Aansluittype (flensaansluiting, schroefdraadaansluitingen volgens EN 10226-1 en EN ISO 228-1, DIN 11851 en DIN 11864-1 / DIN 11853-1
 • Klemverbindingen volgens DIN 32676 en DIN 11864 -3/DIN 11853-3, mondstuk/laseinden)
 • Materiaal behuizing (roestvrij staal, aluminiumlegering, aluminiumlegering met roestvrijstalen bekleding, polypropyleen (PP), polyoxymethyleen (POM)
 • Rubbermanchetmateriaal in meer dan 20 materiaalsamenstellingen (wrijvingsbestendig, alkali- en zuurbestendig, volgens FDA, met en zonder vezelversterking) de chemische en farmaceutische industrie, in cementfabrieken, drinkwater-, afvalwater- en proceswatergebieden, wasinstallaties, reinigingssystemen, filtersystemen.

Naast alle standaardproducten is het mogelijk om volledig klant specifieke afsluiters te produceren.