Selecteer een pagina

Diffusors voor Beluchting van Bassins en Tanks

Diffusors zijn essentiële componenten voor het beluchten van bassins of tanks. Ze spelen een cruciale rol in het effectief verdelen van lucht in het water, wat belangrijk is voor het behoud van een homogeen medium en het voorkomen van ophoping van vaste stoffen.

Hoe Werkt een Diffusor?

Bij gebruik van een diffusorsysteem wordt doorgaans een luchtblower of compressor ingeschakeld. Hierdoor passeert er een constante hoeveelheid lucht door de diffusor. Een belangrijk kenmerk van deze diffusors is hun functie als terugslagklep. Dit betekent dat, mocht de luchtdruk wegvallen, de diffusor automatisch voorkomt dat water terugstroomt naar de blower of compressor, wat deze apparatuur beschermt tegen mogelijke schade.

Voordelen van Diffusors

  • Bescherming tegen Terugstroming: De diffusor fungeert als een terugslagklep en beschermt de blower of compressor tegen terugstroom van water.
  • Homogene Menging: Door diffusors naar de bodem te richten, wordt ophoping van vaste stoffen voorkomen en blijft het medium homogeen.
  • Bescherming van Apparatuur: Voorkomt schade aan luchtblowers en compressoren door terugstroom van water te voorkomen.

Materiaal en Specificaties

  • Rubbersoorten: De meest gebruikte rubbersoorten zijn EPDM en Neopreen, maar diffusors kunnen ook in andere rubbersoorten worden geleverd, afhankelijk van de specifieke behoeften.
  • Typische Grootte: Rubbersoorten variëren van 6,4 mm tot 13 mm in diameter.
  • Beschikbare Maten: Diffusors zijn verkrijgbaar in 4 verschillende maten en zijn voorzien van een ¾” nippel met zeskant voor eenvoudige installatie.

Diffusors zijn cruciaal voor het efficiënt en effectief beluchten van vloeistoffen in diverse industriële toepassingen. Ze zorgen voor een betrouwbare werking van je luchtblowers en compressoren en dragen bij aan een optimale verdeling van lucht in tanks en bassins.

Informatie

Wilt u meer weten over; containment, bulk handling, procesapparatuur, single use technologie, sampling. Ook leveren wij diverse andere componenten. Onderdeel van onze service is u vrijblijvend adviseren.

Voor meer informatie of een demonstratie stuur een e-mail naar 

Bezoek onze website https://plantpartner.nl/ voor meer informatie. Hier staat informatie over de verschillende industrieën https://www.plantpartner.nl/industrie/ en onze expertise https://www.plantpartner.nl/over-ons/

Voor direct antwoord op uw vragen bel ons op nummer 085-0600 670.

#werktuigbouwkunde#Diffusor #Beluchting #Bassins #Tanks #Luchtblower #Compressor #Terugslagklep #EPDM #Neopreen #Industrieel #Waterbehandeling

#diffusor #beluchten #terugslagklep #rubber terugslagklep #rubber duckbill klep

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp
Optimized with PageSpeed Ninja