Selecteer een pagina

Belangrijke Overwegingen bij de Planning van Containment Systemen

Bij de planning van containment systemen in een actief ingrediënten- of farmaceutisch bedrijf, zijn er verschillende cruciale factoren om te overwegen. Het juiste containmentniveau bepaalt of primaire of secundaire containment noodzakelijk is, of een combinatie van beide. De focus moet altijd liggen op primaire containment, terwijl secundaire containment als aanvullende maatregel dient.

1. Bepaal de Containment Grenswaarden

 • Definitie van Containment Niveaus: Voordat je begint met de productie, moeten de grenswaarden voor containment worden gedefinieerd. Dit bepaalt de keuze tussen primaire en secundaire containment. Het primaire containment moet altijd de nadruk krijgen, terwijl secundaire containment dient ter ondersteuning.

2. OEL-waarde en OEB-niveau

 • OEL (Occupational Exposure Limit) en OEB (Occupational Exposure Band): Deze waarden zijn cruciaal bij het kiezen van het juiste insluitsysteem. Ze worden intern bepaald door de fabrikant op basis van interne richtlijnen en gespecialiseerde meetapparatuur en laboratoriumbeoordelingen. Het OEL-niveau of OEB-niveau bepaalt grotendeels welk type containment nodig is.

3. Factoren bij de Planning van een Containment Systeem

 • Producten en Hoeveelheden: Identificeer de door de klant gebruikte producten en de hoeveelheden die verwerkt worden.
 • Frequentie van Product Wijzigingen: Hoe vaak worden er productwisselingen verwacht? Dit beïnvloedt de keuze van het containment systeem.
 • Systeemfunctionaliteit: Bepaal of het systeem mono- of multifunctioneel is, afhankelijk van de beoogde toepassingen.
 • Automatiseringsniveau: Het niveau van automatisering in het systeem moet worden vastgesteld om de compatibiliteit en efficiëntie te waarborgen.

4. Evaluatie van Productkwaliteit en Vloeigedrag

 • Productkwaliteit: Evalueer de kwaliteit van het product en zijn vloeigedrag om te zorgen dat het systeem aan de vereisten voldoet.
 • Explosieveiligheid: Afhankelijk van het materiaal moet explosieveiligheid worden gegarandeerd, wat van belang is voor veilige operaties.

5. Planning van Procesinterfaces

 • Kritische Interfaces: Procesinterfaces zoals doseersystemen, vlinderkleppen, uitlaatsystemen en filtersystemen zijn cruciaal. Deze moeten zorgvuldig worden onderzocht en ontworpen om een effectieve containment te garanderen.
 • Operator Interventiepunten: Alle punten waar operators ingrijpen moeten nauwkeurig worden gepland om besmetting en inefficiënties te voorkomen.

6. Reinigingssystemen

 • Voorkomen van Kruisbesmetting: Het reinigen van faciliteiten is essentieel om kruisbesmetting en productbesmetting te voorkomen. Aanvullende systemen voor reinigen met WIP (Wash-in-Place), CIP (Clean-in-Place) of SIP (Sterilize-in-Place) moeten worden geïntegreerd. Deze procedures moeten in de planningsfase worden meegenomen, omdat latere integratie veel moeite kan kosten.
 • Validatie: Reinigingsprocessen moeten gevalideerd worden om te verzekeren dat ze effectief zijn.

7. Onderhoud en Reparatie

 • Onderhoudsplanning: Onderhoud en reparatie moeten samen met reiniging worden gepland. Het systeem moet na reiniging worden geopend voor onderhoudswerkzaamheden. Ontsnappend stof moet worden gebonden door oppervlakken te bevochtigen om contaminatie te voorkomen.

Conclusie

Een grondige planning en evaluatie van containment systemen zijn cruciaal voor het waarborgen van veiligheid en efficiëntie in uw productieprocessen. Het juiste containment niveau, samen met een gedetailleerde planning van systeemfunctionaliteit, reiniging, en onderhoud, zorgt voor een effectief en veilig werkklimaat.

Voor vragen of meer informatie over containment systemen, bezoek onze website of stuur een e-mail naar . Wij staan klaar om u te helpen met al uw behoeften op het gebied van containment.

Informatie

Wilt u meer weten over; containment, bulk handling, procesapparatuur, single use technologie, sampling. Ook leveren wij diverse andere componenten. Onderdeel van onze service is u vrijblijvend adviseren.

Voor meer informatie of een demonstratie stuur een e-mail naar 

Bezoek onze website https://plantpartner.nl/ voor meer informatie. Hier staat informatie over de verschillende industrieën https://www.plantpartner.nl/industrie/ en onze expertise https://www.plantpartner.nl/over-ons/

Voor direct antwoord op uw vragen bel ons op nummer 085-0600 670.

 

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp
Optimized with PageSpeed Ninja