Selecteer een pagina

Bezoek aan AC Minerals Asbeter: Innovatie in Circulaire Economie en Asbestverwerking

In de week van Environnement & Economie Circulaire had Plant Partner de gelegenheid om het bedrijf AC Minerals Asbeter te bezoeken en meer te leren over hun baanbrekende proces voor asbestverwerking.

Doorbraak in Asbestverwerking

Het AC Minerals proces vertegenwoordigt een wereldwijde doorbraak in de aanpak van het asbestprobleem door gebruik te maken van een innovatief alkalisch proces. Dit proces maakt gebruik van alleen water en energie om asbestvezels uit materialen zoals dakplaten en buizen op te lossen. Dit betekent dat:

  • 100% Van Het Materiaal: Het materiaal hoeft niet meer gestort te worden, maar kan als grondstof dienen voor de cement-, beton- en verfindustrie.
  • Geen Emissies: Er zijn geen emissies naar lucht of water en geen stikstofuitstoot.
  • CO2-Neutrale Grondstoffen: Jaarlijks kunnen 75.000 tot 115.000 ton CO2-neutrale grondstoffen beschikbaar worden gesteld.

Voordelen van Het AC Minerals Proces

  • Duurzaamheid: Het proces draagt bij aan een circulaire economie door asbestafval om te zetten in waardevolle grondstoffen en voorkomt dat het materiaal op stortplaatsen terechtkomt.
  • Milieuvriendelijk: Door geen emissies en stikstofuitstoot te genereren, is het proces bijzonder milieuvriendelijk.
  • Energie- en Waterbesparing: Het proces vereist alleen water en energie, wat bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk.

Dankwoord en Verdere Informatie

We willen Inez Postema en AC Minerals Asbeter bedanken voor de uitnodiging en de indrukwekkende demonstratie van hun technologie. Het is inspirerend om te zien hoe innovaties in de circulaire economie kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Meer Informatie

Bent u geïnteresseerd in innovaties omtrent de veilige behandeling van giftige stoffen en circulaire economie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en mogelijkheden:

Volg ons voor updates over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de behandeling van gevaarlijke stoffen en circulaire technologieën!

Tags: #CirculaireEconomie #Asbestverwerking #Innovatie #Milieu #Duurzaamheid

Informatie

Wilt u meer weten over; containment, bulk handling, procesapparatuur, single use technologie, sampling. Ook leveren wij diverse andere componenten. Onderdeel van onze service is u vrijblijvend adviseren.

Voor meer informatie of een demonstratie stuur een e-mail naar 

Bezoek onze website https://plantpartner.nl/ voor meer informatie. Hier staat informatie over de verschillende industrieën https://www.plantpartner.nl/industrie/ en onze expertise https://www.plantpartner.nl/over-ons/

Voor direct antwoord op uw vragen bel ons op nummer 085-0600 670.

 

#circulair #innovatie #technologie #containment

https://www.plantpartner.nl/https://www.plantpartner.nl/

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp
Optimized with PageSpeed Ninja