Selecteer een pagina

Het Belang van de Juiste Compensator voor Weegsystemen in Procesinstallaties

In procesinstallaties met geïntegreerde weegsystemen is het cruciaal om nauwkeurige meetresultaten te garanderen. Het samenbouwen van deze systemen kan leiden tot spanningen op de componenten, wat de weegnauwkeurigheid nadelig kan beïnvloeden. Hier speelt de keuze van de compensator een essentiële rol.

Voordelen van HECHT Compensatoren:

1. Voorkomt Achterblijven van Product: De compensatoren van HECHT zijn ontworpen met naadloze en gladde wanden, waardoor het achterblijven van product tot een minimum wordt beperkt. Dit voorkomt kruisbesmetting en garandeert een hygiënisch proces, vooral belangrijk in farmaceutische en voedingsmiddelenprocessen.

2. Hygiënisch Ontwerp: Veel compensatoren zijn niet geschikt voor farmaceutische of voedingsmiddelenprocessen vanwege dode ruimtes waar product kan achterblijven. HECHT compensatoren elimineren deze dode ruimtes volledig, wat zorgt voor een schone en veilige werkomgeving.

3. Gemakkelijk Schoon te Maken: Door hun speciale geometrische ontwerp zijn de compensatoren gemakkelijk schoon te maken. Dit is cruciaal voor het voorkomen van kruisbesmetting en het voldoen aan strikte hygiënische eisen.

4. Flexibel en Duurzaam: De compensatoren zijn beschikbaar in verschillende materialen, waaronder MVQ-silicone, FDA-conform EPDM zwart en elektrisch geleidend EPDM wit. Deze materialen zijn geschikt voor diverse toepassingen en zorgen voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties.

5. TriClamp Versie (Patent Aangevraagd): De TriClamp-versie van de HECHT compensator heeft een uitwisselbare opsluitring, waardoor alleen het elastische deel vervangen hoeft te worden tijdens onderhoud. Dit bespaart kosten en tijd.

6. Optimale Weegresultaten: De compensatoren zorgen voor een perfecte gewichtsontkoppeling, wat leidt tot nauwkeurige weegresultaten zonder plakplekken. Ze zijn ontworpen om druk tot 100 mbar te weerstaan en zijn geschikt voor WIP (Washing In Place) processen.

Samenvatting van Voordelen:

 • Geen dode ruimtes, dus geen achterblijvend product
 • Geschikt voor TriClamp- of leidingaansluiting
 • Vervangbare opsluitring
 • Optimale gewichtsontkoppeling voor nauwkeurige metingen
 • Geen plakplekken, blijvend elastisch, uit één stuk gegoten
 • Lage inbouwhoogte
 • Hygiënisch ontwerp, geschikt voor WIP
 • Minimale verbruikskosten
 • Optimale bescherming van product en operator
 • Drukvast tot 100 mbar
 • Beschikbare maten: DN 80, 100, 150, 200 en 250
 • Materialen: MVQ Silicone; FDA-conform EPDM zwart; FDA-conform elektrisch geleidend EPDM wit

Informatie

Wilt u meer weten over; containment, bulk handling, procesapparatuur, single use technologie, sampling. Ook leveren wij diverse andere componenten. Onderdeel van onze service is u vrijblijvend adviseren.

Voor meer informatie of een demonstratie stuur een e-mail naar 

Bezoek onze website https://plantpartner.nl/ voor meer informatie. Hier staat informatie over de verschillende industrieën https://www.plantpartner.nl/industrie/ en onze expertise https://www.plantpartner.nl/over-ons/

Voor direct antwoord op uw vragen bel ons op nummer 085-0600 670.

 

Voor vragen of informatie bel ons op of stuur een email naar  . Bekijk onze website www.plantpartner.nl.

#engineering      #poedertransport            #poederdosering             #compensator  # bellow

#wegen                #weegsysteem

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp
Optimized with PageSpeed Ninja