Selecteer een pagina

FOOD

Veiligheid staat voorop bij Plant Partner. Van losse componenten, – tot turn key projecten, zijn al onze systemen onderhevig aan gedetailleerde risico-overwegingen en voldoen aan de gestelde eisen, zoals het voorkomen van kruisbesmetting in een gesloten systeem. Van wegen tot verpakken, onze containment-oplossingen beschermen het product tegen onzuiverheden en andere omgevingsinvloeden. Dit elimineert het risico op kruisbesmetting. Wij voorkomen mix-ups tijdens het wisselen van de producten, door het toepassen van hygiënische ontwerpen en innovatieve reinigingsprocessen. Goed gepland en uitgevoerde reinigingsmethoden vermijden het risico op mix-ups. Zo is de zuiverheid van het geproduceerde voedsel gegarandeerd. Bijbehorende documentatie wordt gemaakt volgens de GMP-richtlijnen en eisen van de klant. Hier herkent u onze hoge kwaliteitsnormen.

FDA

De FDA (Food and Drug Administration) is een Amerikaanse autoriteit die bindende richtlijnen voor voedingsmiddelen en medicijnen voorschrijft. Deze zijn van toepassing op alle in de VS geproduceerde voedingsmiddelen en op alle voedingsmiddelen geïmporteerd in de VS. Om de door de FDA vereiste kwaliteit te garanderen, moeten de voedselproductiefaciliteiten zijn ontwerpen in overeenstemming met FDA-normen en FDA-gecertificeerd zijn. Op verzoek kunnen wij u volledig FDA-certificeerbare systemen leveren. De componenten van deze systemen bestaan uit hoogwaardige en gecertificeerde niet-giftige materialen.

EHEDG

Het hoofddoel van de EHEDG is het optimaliseren en standaardiseren van productietechnologieën, voornamelijk betreffende hygiëne en ontwerptechniek. EHEDG ondersteunt actief de Europese wetgeving omtrent behandeling, bereiding en verpakking van voedsel met hygiënische machines en binnen hygiënische ruimten conform diverse richtlijnen zoals de machinerichtlijn en de Richtlijn Voedselhygiëne. Het non-profit consortium werd opgericht door fabrikanten van apparatuur, voedselproducenten, leveranciers aan de voedingsindustrie, onderzoeksinstituten, universiteiten, volksgezondheidsinstanties en overheidsorganisaties. Onze technologieën behoren tot de  expertgroep “Droge materiaalbehandeling”.

PROCLEAN-CONVEYOR-PCC700

PROCLEAN CONVEYOR PCC700

Speciaal voor het aansluiten van machines zoals blenders of vulstations met hoge productievolumes heeft HECHT de ProClean Conveyor PCC 700 ontwikkeld, een doorontwikkeling van de HECHT vacuümtransporteur voor systemen met hoge GMP- en FDA-eisen. De PCC 700 maakt veilig transport van stortgoederen mogelijk, garandeert een stof- en contaminatievrije omgeving en is uiterst flexibel in gebruik. Het speciale ontwerp met het innovatieve filterconcept biedt talrijke voordelen.

VULKOPPEN

VULKOPPEN

Vulkoppen zijn kerncomponenten van vulstations. Of het nu gaat om het vullen van vaten of zakken met FIBC of kleine bakken, Plant Partner biedt verschillende vulkoppen voor verschillende insluitingsvereisten. Ons productassortiment bevat tal van opties en kenmerken en we stemmen het ontwerp af op uw individuele taak.

PINCH-VALVES

PINCH VALVES

Knijpventielen zijn de ideale afsluiters voor open-dicht- en regeltoepassingen voor alle vloeibare goederen en droge stoffen, voornamelijk alle hoog viskeuze, vaste stof bevattende, poedervormige, sterk verontreinigde en schurende of agressieve materialen. In vergelijking met andere open-dicht- of regel afsluiters zorgen de karakteristieke eigenschappen van de rubber sleeve ervoor dat eventueel opgehoopt materiaal na het openen van het ventiel weer doorstroomt, waarbij zo min mogelijk onderdelen in contact komen met het medium.

ZAK-LOSSTATION

ZAK LOSSTATION

Zaklosstations bieden een handige en compacte mogelijkheid om zakken stofarm te lossen. Afhankelijk van de eisen kan het stof worden gescheiden met een geïntegreerd filter met productretour, of een extern filter in combinatie met een ontstoffingssysteem. De afzuigunit start automatisch bij het openen van de voorklep. Volledig gesloten zakafvoerstations voor stofvrij legen zijn ook beschikbaar.

FRAMES

FRAMES

Frames kunnen worden onderverdeeld in drie verschillende types:

  • Tafelframes: Tafels zijn kleine en ruimtebesparende stand-alone units voor het bevestigen van verschillende verbindingssystemen en een FIBC-ondersteuning.
  • Portaalframes: Draagarm- of portaalframes zijn zelfvoorzienende stations voor het bevestigen van verschillende verbindingssystemen en een FIBC-ondersteuning. Ze bestaan uit een frame en een geïntegreerde baanligger met kettingtakel en laadgerei.
  • Modulaire Frames: zijn zelfvoorzienende en flexibele stations voor het sporadisch ontladen van FIBC’s. Ze bestaan ??uit een frame, een pneumatische hoogteverstelling voor FIBC’s en de betreffende uitlaatspaninrichting voor het aansluitsysteem.
HEFSYSTEEM

HEFSYSTEEM

Een hefsysteem met kettingtakel is het standaard hijstoestel om FIBC’s te verplaatsen voor toepassingen in de farmaceutische, chemische of voedingsindustrie. Een hefsysteem is nodig om FIBC’s veilig op te tillen met een juiste positionering om het verbindingssysteem te monteren en het losproces te starten. De productafvoer kan extra worden ondersteund door de FIBC’s aan te spannen om verdraaien te voorkomen.

SUCTION-SHOE

SUCTION SHOE

Suction Shoe’s fungeren als laadstations voor een pneumatische transportband. Ze kunnen worden aangesloten op een mixer, centrifuges, zak- of FIBC-losstations met behulp van een aansluitflens

OUTLET-VERBINDINGSSYSTEEM

OUTLET VERBINDINGSSYSTEEM

Hecht’s outlet verbindingssysteem wordt gebruikt voor het stofarm afvoeren (tot OEL 1.000 – 5.000 g/m³) van FIBC’s met of zonder binnenvoering en is voorzien van een dubbele bescherming tegen stoflekkage. De omgeving en bediener zijn beschermd tegen grove vervuilingen. Het outlet verbindingssysteem wordt met name gebruikt voor de behandeling van ongevaarlijke en stoffige stortgoederen in de farmaceutische, chemische en voedingsmiddelenindustrie.

DOSEER AFSLUITER

DOSEER AFSLUITER

Trillende doseerventielen zijn een eenvoudige en efficiënte oplossing voor een vlotte afvoer van stortgoederen zoals poeders of granulaten. Door de trilling wordt een gelijkmatig debiet gegenereerd en kan het stortgoed vrij doorstromen. Productbruggen en kristallijne verbindingen kunnen worden losgemaakt en een juiste dosering wordt gegarandeerd.

DOSEERSYSTEEM

DOSEERSYSTEEM

Een hygiënisch en productvriendelijk doseersysteem. Hij wordt gebruikt voor het doseren van stortgoederen en kan in vrijwel elk vul- en doseerstation worden geïntegreerd. Het streefgewicht kan worden ingevoerd door een doseerbesturing, vervolgens wordt het juiste gewicht gecontroleerd met behulp van een weegeenheid. Bij het bereiken van het streefgewicht wordt de productstroom gestopt. Tot aan de doseerunit kan een nauwkeurigheid van enkele grammen worden bereikt.

BIN VULSTATION

BIN VULSTATION

Bin vulstations bestaan normaal gesproken uit verschillende onderdelen. Het hart van elk systeem is de vulkop. Afhankelijk van de toepassing kan een vulkop voor het individueel vullen van enkele zakken of liners worden geïntegreerd of kan een vulkop met continuous liner worden aangesloten.

Verdere componenten voor optionele integratie zijn laadcellen, een doseerfunctie, monsternamesystemen evenals draagframes of rollenbanen. De aanvoer van de systemen vindt plaats via downpipes of door pneumatische transport zoals de PCC.

SCREW SAMPLER

SCREW SAMPLER

Of het nu voor installatie in silo’s of in downpipes is onze schroefmonsternemer is de ideale oplossing voor een representatieve bemonstering van elk soort stortgoed. Met individueel selecteerbare tijdsintervallen wordt de gedefinieerde hoeveelheid product automatisch of handmatig door middel van een handwiel bemonsterd. Een vooraf geïnstalleerde zelfreinigende functie garandeert de geldigheid van de monsters. Afhankelijk van de wensen van onze klanten bieden wij verschillende aansluitingen voor bijpassende monstervaten en verschillende afdichtingsventielen.

FLEXIVALVE

FLEXIVALVE

FlexiValve is een klep met een siliconen gecoate vlinder voor de farmaceutische, chemische en voedingsindustrie. Deze klep is ontworpen om de stroom van kwetsbare producten zoals capsules, tabletten en alle elementen te onderbreken die gemakkelijk beschadigen door de beweging van een stalen vlinder.

MONOFLEXY

MONOFLEXY

De monoflexy is een klep ontworpen om de stroom van kwetsbare producten zoals capsules, tabletten en alle producten die gemakkelijk beschadigen door de beweging van een roestvrijstalen vlinder, te onderbreken. In tegenstelling tot de Flexivalve bestaat deze klep uit een monobloklichaam en een vlinder met slechts één steunas. Deze uitvoering vergemakkelijkt verder de demontage- en reinigingswerkzaamheden.

STERIVALVE

STERIVALVE

De sterivalve is een vlinderklep voor de farmaceutische, chemische en voedingsindustrie. Deze klep is ontworpen om de stroom van stortgoedproducten (poeders, korrels, enz.) te onderbreken. Wordt veelal toegepast voor het onderbreken van de productstroom op containers, hoppers en leidingen.

CONTAINMENT-VLINDERKLEP

CONTAINMENT VLINDERKLEP

De containment vlinderklep is ontworpen om poeders veilig over te brengen naar steriele of potentieel giftige producten. Het bestaat uit twee delen, actief en passief, beide voorzien van semi-vlinder en seal, die perfect aan elkaar gekoppeld zijn tijdens de productoverdracht. Deze klep wordt veelal toegepast om de veiligheid van de operator en de kwaliteit van het product te waarborgen: werkzame stoffen, hormonen, antibiotica, injectables, giftige producten.

SANITAIRE-VLINDERKLEP

SANITAIRE VLINDERKLEP

Sanitaire vlinderkleppen kunnen worden gebruikt met vaste, vloeibare of gecomprimeerde gasproducten en zorgen voor een gemiddelde afdichting in elke toepassing (tot 10 bar). Ze kunnen uitgevoerd worden met verschillende koppelingen in overeenstemming met de DIN- en BS-normen. Naast de standaard met schroef kunnen wij ook een klem leveren voor snelle inspecties.

ROTODOSER

ROTODOSER

Rotodoser is een oplossing die is ontworpen voor nauwkeurige dosering en bestaat uit twee concentrische rotoren van verschillend volume die afzonderlijk worden bediend, die de productstroom en dosering bepalen.

De hoofdrotor zorgt voor een continue productstroom terwijl de secundaire rotor zorgt voor een nauwkeurige dosering. (Rotoren kunnen worden aangepast)

FLEXIBELE-FEED-KLEP

FLEXIBELE FEED KLEP

Is een roterende klep met siliconen gecoate bladen voor de farmaceutische, chemische en voedingsindustrie. Deze klep is ontworpen om kwetsbare producten zoals capsules, tabletten andere producten die gemakkelijk kunnen worden beschadigd door de beweging van een roestvrijstalen rotor. In tegenstelling tot traditionele systemen is deze klep gemakkelijk schoon te maken en heeft het zeer eenvoudig en goedkoop onderhoud.

VIBRERENDE-VLINDERKLEP

VIBRERENDE VLINDERKLEP

De vibrerende vlinderklep is ontworpen voor het onderscheppen en doseren van stortgoederen (poeders, korrels, etc..). De klep maakt onderscheppen en doseren in één enkele oplossing mogelijk. De geïntegreerde vibrator maakt het mogelijk om zelfs niet vrij stromende producten te doseren, de klepstandsteller verwerkt verschillende stroomsnelheden.

ROTOMETERING-KLEP

ROTOMETERING KLEP

De Rotometering klep is een fijndoseerventiel. Het bestaat uit twee coaxiale doseerdelen (onafhankelijk bediend), die de stroom van het product en de dosering bepalen. De rotometering-klep is met name geschikt voor processen waarbij het product niet gemakkelijk stroomt.  Door de beweging van de vijzelschroef kan het product fysiek worden overgebracht, wat de dosering bevordert.

ROTOVALVE-PLUS

ROTOVALVE PLUS

De Rotovalve Plus is ontworpen om te helpen bij het toevoeren en volumetrisch doseren van stortgoederen. De klep is speciaal ontworpen om gemakkelijk schoon te maken (CIP en SIP) en wordt veelal toegepast voor het doseren en voeden van poeders en granulaten.

FLEXIBELE VERBINDING

FLEXIBELE VERBINDING

Flexibele verbinding, ideaal voor het absorberen van trillingen en het compenseren van off-axes. Gerealiseerd door vulkanisatie met TC-verbindingen (Britse norm 4825). Ook verkrijgbaar in andere normen (ISI, DIN, etc.) Kan een lichte druk en depressie verdragen. Versterkt door TC-profielklemmen die het centreren vergemakkelijken en zorgen voor een goede verbinding.

FLEXIBELE-HOSE

FLEXIBELE HOSE

Een flexibele slang die twee delen van machines met elkaar verbindt wanneer starre verbindingen niet kunnen worden gebruikt vanwege trillingen en off-axis. Het kan ook worden gebruikt bij lichte overdruk/depressie. Silhose is verbonden via een klemband die gemakkelijk kan worden geopend wanneer u de slang moet steriliseren. Ook verkrijgbaar met koperdraad om de elektrische geleidbaarheid te garanderen.

logo
CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp
Optimized with PageSpeed Ninja