Selecteer een pagina

Veilig Losse van Vaten: Belangrijke Overwegingen en Richtlijnen

Het veilig lossen van vaten is cruciaal voor het beschermen van zowel de gebruiker als het product. Bij het lossen van vaten zijn er verschillende productkenmerken en veiligheidsaspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Deze overwegingen helpen om de risico’s te minimaliseren en de veiligheid te waarborgen.

Belangrijke Kenmerken en Overwegingen

OEB-Niveau en OEL

Bij het ontwerpen en gebruiken van drumdischarging stations moeten de volgende kenmerken in acht worden genomen:

 • Occupational Exposure Band (OEB): Het OEB-niveau van een product bepaalt de mate van risico bij blootstelling. Drumdischarging stations zijn ontworpen om veilig om te gaan met producten die een OEB 5-classificatie hebben. Dit betekent dat deze stations geschikt zijn voor stoffen waarvan de grenswaarde voor beroepsmatige blootstelling (OEL) minder dan 1 µg/m³ is.
 • Occupational Exposure Limit (OEL): OEL’s zijn de maximale toegestane concentraties van een stof in de lucht op de werkplek. De stations moeten voldoen aan de normen voor producten met lage OEL-waarden om een veilige werkomgeving te garanderen.

Type Product

Drumdischarging stations zijn veelzijdig en kunnen verschillende soorten producten verwerken, zoals:

 • Poeders: Losstations moeten voorzien zijn van systemen die poederverliezen minimaliseren en stofvorming beperken.
 • Korrels: Voor korrels moeten de systemen geschikt zijn voor het soepel en gecontroleerd afvoeren van het product zonder verspilling.
 • Tabletten: Tabletten vereisen vaak speciale voorzieningen om beschadiging en verspilling te voorkomen.

Verpakking en Bescherming

Voor een veilige afhandeling moet het product voldoen aan de volgende vereisten:

 • Inner Liner: Het product moet verpakt zijn in ten minste één liner. Dit helpt bij het voorkomen van contaminatie en zorgt voor een efficiënte en veilige losprocedure.
 • Bescherming van de Gebruiker en het Product: Het gebruik van liners en goed ontworpen discharge stations helpt bij het beschermen van zowel de gebruiker als het product. Liners voorkomen direct contact met gevaarlijke stoffen en verminderen de kans op blootstelling.

Drumdischarging Stations: Ontwerp en Functionaliteit

Ontwerp voor Veiligheid

Drumdischarging stations moeten voldoen aan strikte ontwerpcriteria om de veiligheid te waarborgen:

 • Sterk en Duurzaam: Stations moeten stevig gebouwd zijn om bestand te zijn tegen de belasting van het lossen van zware vaten en chemicaliën.
 • Geïntegreerde Veiligheidsvoorzieningen: Het ontwerp moet veiligheidsvoorzieningen bevatten, zoals afdichtingen en ventilatiesystemen, om blootstelling aan gevaarlijke stoffen te minimaliseren.

Brede Toepasbaarheid

De stations zijn ontworpen voor een breed scala aan toepassingen:

 • Flexibiliteit: Ze moeten in staat zijn om verschillende productvormen en verpakkingen aan te kunnen, van poeders tot tabletten.
 • Efficiëntie: Het ontwerp moet zorgen voor een efficiënte losprocedure en minimale productverlies.

Conclusie

Het veilig lossen van vaten vereist aandacht voor verschillende productkenmerken en veiligheidsaspecten. Door rekening te houden met het OEB-niveau, OEL, het type product, en het gebruik van geschikte liners, kunnen bedrijven een veilige en efficiënte losprocedure garanderen. Drumdischarging stations moeten voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en ontworpen zijn voor het verwerken van een breed scala aan producten, waarbij de bescherming van zowel de gebruiker als het product centraal staat.

Disclaimer

Dit artikel is bedoeld als informatief en is geen vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd de relevante wet- en regelgeving en neem contact op met een expert op het gebied van veiligheid en gezondheid voor specifieke richtlijnen en advies over het veilig lossen van vaten.

Informatie

 

Wilt u meer weten over; containment, bulk handling, procesapparatuur, single use technologie, sampling. Ook leveren wij diverse andere componenten. Onderdeel van onze service is u vrijblijvend adviseren.

 

Voor meer informatie of een demonstratie stuur een e-mail naar 

Bezoek onze website https://plantpartner.nl/ voor meer informatie. Hier staat informatie over de verschillende industrieën https://www.plantpartner.nl/industrie/ en onze expertise https://www.plantpartner.nl/over-ons/

 

Voor direct antwoord op uw vragen bel ons op nummer 085-0600 670.

#rental #machineconstruction #processtechnology #Containment #powderhandling

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp
Optimized with PageSpeed Ninja