Selecteer een pagina

Belangrijkste Eigenschappen van Nutsche Filterdrogers voor Gevaarlijke of Giftige Producten

Nutsche filterdrogers zijn essentiële apparatuur in de chemische en farmaceutische industrie, vooral bij de verwerking van gevaarlijke of giftige producten. Ze combineren filtratie, extractie en droging in een veilige en efficiënte omgeving. Hieronder worden de belangrijkste eigenschappen van deze geavanceerde systemen beschreven:

1. Luchtdichte en Veilige Verwerking

Nutsche filterdrogers zijn ontworpen om gevaarlijke of giftige producten veilig te verwerken. Het systeem is volledig afgesloten, waardoor het risico van blootstelling aan gevaarlijke dampen of stoffen wordt geminimaliseerd. Dit zorgt voor een veilige werkomgeving en voldoet aan de strenge veiligheidsnormen.

2. Filterdoek met Eenvoudige Toegang

 • Filterdoek: Het filterdoek wordt stevig bevestigd aan de bodemplaat van de Nutsche filterdroger. Dit doek speelt een cruciale rol bij de filtratiefase door onzuiverheden uit de vloeistof te verwijderen.
 • Onderhoudsvriendelijk Ontwerp: De filterdoek wordt verbonden met een uniek verbindingssysteem aan de onderkant, wat snelle en gemakkelijke toegang mogelijk maakt voor onderhoud en vervangingen. Dit bespaart tijd en vermindert stilstand.

3. Geavanceerd Roerwerk

 • Roerwerk: De filterdroger is uitgerust met een speciaal ontworpen roerwerk dat omkeerbaar en in hoogte verstelbaar is. Dit roerwerk is cruciaal voor de filtratiefase en kan diverse taken uitvoeren zoals bereiden, oplossen, reageren, gladmaken, verdichten, persen, mengen en schrapen voor het lossen.
 • Veelzijdigheid: Deze functies maken de Nutsche filterdroger bijzonder geschikt voor complexe processen waarbij verschillende stappen in één enkele eenheid kunnen worden uitgevoerd.

4. Filtratie onder Druk en Vacuüm

 • Drukfiltratie: De Nutsche filterdrogers kunnen onder druk worden gezet tot 10 bar, wat een geforceerde filtratie mogelijk maakt. Dit verhoogt de efficiëntie van het filterproces, vooral bij viscose of moeilijk te filteren stoffen.
 • Vacuümfiltratie: Gelijktijdige vacuümfiltratie onder het filterdoek verhoogt het effect van de filtratie. Het vacuüm helpt bij het sneller verwijderen van vloeistoffen en het verbeteren van de doorstroming door het filterdoek.

5. Efficiënte Droogfase

 • Verwarmd Roerwerk: Tijdens de droogfase wordt het roerwerk en de ketel verwarmd met een groot verwarmingsoppervlak. Dit zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige droging van het product.
 • Vacuüm- en Condensatie-units: Optionele vacuüm- en condensatie-units maken het mogelijk om verschillende soorten vacuüminstellingen te realiseren. Deze units helpen bij het afvoeren van reststromen en het veilig verwijderen van dampen, wat de algehele efficiëntie en veiligheid van het proces verhoogt.

6. Batch- en Continue Processen

 • Batchverwerking: Onze Nutsche filterdrogers kunnen worden ingesteld voor batch gewijze verwerking, wat ideaal is voor processen waarbij grote hoeveelheden materiaal in een enkele cyclus moeten worden behandeld.
 • Continue Verwerking: Voor processen die een constante toevoer vereisen, kunnen de filterdrogers ook in continue modus worden bediend, wat de doorvoer en efficiëntie van het productieproces optimaliseert.

7. Naleving van Kwaliteitsnormen

 • FDA-Validatie: De filterdrogers voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en kunnen worden gevalideerd voor FDA-naleving, wat essentieel is voor de farmaceutische en andere gereguleerde industrieën.

 

Nutsche filterdrogers zijn dus veelzijdige, veilige en efficiënte apparatuur voor het verwerken van gevaarlijke of giftige producten. Ze bieden een geïntegreerde oplossing voor filtratie, extractie en droging, met mogelijkheden voor zowel batch- als continue processen. Het ontwerp en de functies zijn gericht op het maximaliseren van de productiviteit terwijl de veiligheid en naleving van industriële normen gewaarborgd blijven.

Informatie

Wilt u meer weten over; containment, bulk handling, procesapparatuur, single use technologie, sampling. Ook leveren wij diverse andere componenten. Onderdeel van onze service is u vrijblijvend adviseren.

Voor meer informatie of een demonstratie stuur een e-mail naar 

Bezoek onze website https://plantpartner.nl/ voor meer informatie. Hier staat informatie over de verschillende industrieën https://www.plantpartner.nl/industrie/ en onze expertise https://www.plantpartner.nl/over-ons/

Voor direct antwoord op uw vragen bel ons op nummer 085-0600 670.

#machineconstruction #processtechnology #filtration #vacuumdrying #nutschefilter

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp
Optimized with PageSpeed Ninja