Selecteer een pagina

Belangrijkste Eigenschappen van Nutsche Filterdrogers

Nutsche filterdrogers zijn geavanceerde apparatuur die essentieel zijn voor het filteren, extraheren en drogen van gevaarlijke of giftige producten. Hieronder worden de belangrijkste eigenschappen en functies van deze apparaten belicht.

1. Uniek Verbindingsysteem voor Eenvoudige Onderhoud

Een van de opvallende kenmerken van Nutsche filterdrogers is het unieke verbindingsysteem aan de onderkant, dat zorgt voor een gemakkelijke demontage van de bodemplaat. Dit ontwerp vergemakkelijkt de toegang tot het filterelement, waardoor onderhoud en reiniging efficiënt kunnen worden uitgevoerd.

2. Geavanceerd Roerwerk voor Meerdere Bewerkingsstappen

Het roerwerk van de Nutsche filterdroger is speciaal ontworpen om alle benodigde bewerkingen tijdens de filtratiefase uit te voeren. Dit roerwerk is:

  • Omkeerbaar: Het kan in beide richtingen draaien.
  • In Hoogte Verstelbaar: De hoogte kan worden aangepast voor verschillende processen.

De functies van het roerwerk omvatten:

  • Voorbereiden
  • Oplossen
  • Reageren
  • Gladmaken
  • Verdichten
  • Persen
  • Mengen
  • Schrapen voor het lossen

3. Druk- en Vacuümfunctionaliteit voor Verbeterde Filtratie

Nutsche filterdrogers kunnen onder druk worden gezet tot 10 bar (optioneel), wat de filtratie kan forceren en de efficiëntie verhoogt. Daarnaast kunnen ze ook gelijktijdig onder vacuüm worden gebruikt. Dit dubbele systeem – druk en vacuüm – maximaliseert het filtratie-effect, wat cruciaal is voor het verwerken van gevaarlijke of giftige stoffen.

4. Optimale Verwarming tijdens de Droogfase

Tijdens de droogfase wordt het roerwerk en de ketel verwarmd door een groot verwarmingsoppervlak. Dit zorgt voor een efficiënte droging van de gefilterde producten.

5. Vacuum- en Condensatie-units voor Veilig Afvoeren

Optioneel kunnen vacuum- en condensatie-units worden toegevoegd. Deze units maken het mogelijk om verschillende soorten vacuüm te realiseren en garanderen dat alle reststromen veilig worden afgevoerd. Dit is bijzonder belangrijk voor het veilig hanteren van gevaarlijke stoffen en het minimaliseren van milieueffecten.

Conclusie

Nutsche filterdrogers bieden een robuuste oplossing voor de behandeling van gevaarlijke of giftige producten door hun unieke ontwerp en veelzijdige functies. Het verbindingsysteem voor gemakkelijke toegang, het geavanceerde roerwerk, de druk- en vacuümfunctionaliteit, en de optie voor uitgebreide vacuüm- en condensatie-units dragen bij aan de effectiviteit en veiligheid van deze apparatuur. Dit maakt de Nutsche filterdroger een waardevol instrument in industriële processen die hoge eisen stellen aan filtratie en droging.

Agitated nutsche filter dryer

 

Informatie

Wilt u meer weten over; containment, bulk handling, procesapparatuur, single use technologie, sampling of componenten?

Bezoek onze website https://plantpartner.nl/ voor meer informatie, projecten en diensten. Hier staat informatie over de verschillende industrieën https://www.plantpartner.nl/industrie/ en onze expertise https://www.plantpartner.nl/over-ons/

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp
Optimized with PageSpeed Ninja