Selecteer een pagina

Hoe nutsche filters het risico op kruisbesmetting voorkomen

1. Hermetische Productie

  • Afgesloten Systeem: Nutsche filters zijn ontworpen om volledig afgesloten te zijn tijdens de filtratie en droging. Dit hermetische ontwerp voorkomt dat het product in contact komt met de externe omgeving, wat het risico op contaminatie door de lucht of andere externe bronnen aanzienlijk vermindert.
  • Beperkt Productverlies: Door de gesloten aard van het systeem wordt productverlies tot een minimum beperkt. Dit zorgt ervoor dat geen productdeeltjes of stof buiten het systeem komen, wat verdere kruisbesmetting voorkomt.

2. Multi-functionele Apparatuur

  • Integratie van Meerdere Bewerkingen: Nutsche filters kunnen verschillende bewerkingen uitvoeren, zoals filtratie, extraheren en drogen, binnen hetzelfde systeem. Dit vermindert de noodzaak om product van de ene apparatuur naar de andere te verplaatsen, wat een potentieel risico voor kruisbesmetting kan vormen.
  • Vermindering van Overdrachten: Doordat alle benodigde bewerkingen binnen één systeem plaatsvinden, worden meerdere overdrachten tussen verschillende apparatuur en handlingstappen geëlimineerd. Dit vermindert het risico op contaminatie dat kan optreden tijdens het verplaatsen van producten tussen verschillende systemen.

3. Verkrijgen van Zeer Zuivere en Homogene Producten

  • Consistente Kwaliteit: Nutsche filters zorgen voor een hoge mate van zuiverheid en homogeniteit van het eindproduct, ongeacht de deeltjesgrootte. Dit is essentieel voor het vermijden van ongewenste contaminatie die kan ontstaan door ongelijke of verontreinigde productstapels.
  • Beheersing van Deeltjesgrootte: Het filterdoek in een Nutsche filter zorgt ervoor dat alleen de gewenste deeltjesgrootte door het filter gaat, wat helpt om verontreinigingen en ongewenste deeltjes uit het eindproduct te verwijderen.

4. Naleving van Veiligheids- en Kwaliteitsnormen

  • ATEX-normen: Voor toepassingen met ontvlambare of explosieve producten zijn Nutsche filters ontworpen in overeenstemming met ATEX-normen. Dit garandeert dat de apparatuur veilig is voor gebruik in omgevingen met verhoogd risico.
  • GMP- en EHEDG-normen: Voor farmaceutische en fijn chemische toepassingen voldoen Nutsche filters aan de GMP- en EHEDG-normen. Deze normen waarborgen dat de apparatuur voldoet aan de hoogste eisen voor hygiëne en veiligheid, wat helpt om kruisbesmetting in productieomgevingen te voorkomen.
  • Kwaliteitscertificeringen: Nutsche filters worden vaak geleverd met certificeringen die bevestigen dat ze voldoen aan strikte industriële normen voor veiligheid en reinheid.

 

Samenvatting:

Nutsche filters helpen het risico op kruisbesmetting tijdens het productieproces te minimaliseren door hun hermetische ontwerp, de mogelijkheid om meerdere bewerkingen uit te voeren binnen hetzelfde systeem, de capaciteit om zeer zuivere en homogene producten te verkrijgen, en naleving van strikte veiligheids- en kwaliteitsnormen. Deze eigenschappen maken Nutsche filters een ideale keuze voor toepassingen waarbij hoge mate van contaminatiebeheersing essentieel is.

Informatie

Wilt u meer weten over; containment, bulk handling, procesapparatuur, single use technologie, sampling. Ook leveren wij diverse andere componenten. Onderdeel van onze service is u vrijblijvend adviseren.

Voor meer informatie of een demonstratie stuur een e-mail naar 

Bezoek onze website https://plantpartner.nl/ voor meer informatie. Hier staat informatie over de verschillende industrieën https://www.plantpartner.nl/industrie/ en onze expertise https://www.plantpartner.nl/over-ons/

Voor direct antwoord op uw vragen bel ons op nummer 085-0600 670.

hashtagrental hashtagmachineconstruction hashtagprocesstechnology hashtagContainment hashtagpowderhandling

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp
Optimized with PageSpeed Ninja