Selecteer een pagina

Kwalificatie van systemen

 Insluitingssystemen moeten worden gekwalificeerd en gevalideerd in termen van hun dichtheid en hun optimale gebruik tijdens het gebruik. Om dit te standaardiseren publiceerde de ISPE in 2004 een gids voor goede praktijken “Assessing the Particulate Containment Performance of Pharmaceutical Equipment” (APCPPE), beter bekend als SMEPAC. De richtlijnen worden voortdurend aangepast en herzien. Inmiddels is dit document de standaard geworden voor Metingen aan insluitsystemen en kan ook het ISPE-insluitboek, waarin HECHT een sleutelrol speelde bij de totstandkoming, als hulpmiddel worden gebruikt. Handleiding voor insluiting. Ook worden diverse HECHT-systemen gemeten volgens SMEPAC. Met onze liner-verbindingssystemen voor big bags of bags kan een OEL (Occupational Exposure Limit) van minder dan 1 µg/m³ worden bereikt. Hetzelfde geldt voor onze EWI wegwerpweegisolator, het EPS wegwerpbemonsteringssysteem, de containment bag hopper en onze vatenvulling met eindeloze liners.

Overweging van het geheel

Insluiting wordt voornamelijk gebruikt in de farmaceutische industrie (fabrikanten van geneesmiddelen en actieve ingrediënten), de voedingsmiddelenindustrie (voedsel van hoge kwaliteit, babyvoeding, nutraceuticals, enzymen) en de chemische industrie (fijnchemicaliën, biotechnologie, verf- en lakfabrikanten, enz.). Wat ze allemaal gemeen hebben is dat zuiverheid, veiligheid en het vermijden van kruisbesmetting een grote rol spelen. Het is belangrijk om altijd naar het gehele proces te kijken, inclusief alle relevante deelgebieden en onderdelen, en niet alleen naar geïsoleerde oplossingen op zichzelf. Dit begint bij de ontvangst van goederen en loopt door tot onderhoud en reparatie en uiteindelijk tot de afvoer. Containmentsystemen hebben alleen zin als ze individuele processtappen over processen heen verbinden en de risico’s op besmetting worden geminimaliseerd of geëlimineerd, vooral op de grensvlakken.

Bezoek onze website of stuur een email naar info@plantpartner.nl voor vragen of meer informatie.

 

Heeft u een vraag of vraag en wilt u meer weten over onze producten of diensten, neem dan contact met ons op via 085 – 06 00 670 & info@plantpartner.nl.

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp